Wat als we in Arnhem een week lang non-stop gaan bidden? Dat als jij slaapt, een moeder in Arnhem-Noord God ontmoet in een gebedsruimte? Of op het moment dat jij je boterhammetje eet, dat een groep jongeren in Schuytgraaf voor de jeugd van Arnhem bidt? Wat gaat er dan gebeuren met onze wijken, onze scholen, onze zorginstellingen, en noem maar op?

Van zondag 26 mei tot zondag 2 juni wordt er in Arnhem een week lang 24-7 kettinggebed gehouden, gefaciliteerd door verschillende christelijke gemeenschappen in onze stad. Dat doen we in het teken van het ‘Jaar van Gebed’, dat komend pinksterweekend van start zal gaan en waarbij het jaar door in verschillende steden en door verschillende kerken zal worden gebeden.  

Verspreid door de week kun je bij verschillende christelijke gemeenschappen in de stad terecht in een door hun ingerichte gebedsruimte. Een 24-7 Gebedsruimte is een plek die wordt ingericht voor een bepaalde tijd om met God te zijn en te bidden. Je bidt een uur en wordt weer afgewisseld door iemand anders. Je vormt als het ware een gebedsketting.

Doe mee, en schijf je in voor een uur van gebed!Een week lang 24-7 gebedsruimtes in Arnhem: Waarom?

__ 1 __

Een ruimte speciaal ingericht voor tijd met God

Een 24-7 Gebedsruimte is voor velen een plek waar ze de ruimte en de rust voelen om naar God te luisteren. Het is een plek waar we dichter bij God mogen naderen, een plek waar rust en vernieuwing ervaren kan worden.
God is altijd bij ons- en wanneer we een speciale tijd en plaats vrijmaken voor ontmoeting met God ontdekken we de realiteit daarvan.

— 2 —

Een ruimte van pelgrimage

Bidden is geweldig- maar kan ook knap lastig zijn om in te bouwen in onze drukke en prikkelrijke levens. Wanneer je je wijdt aan een uur in een gebedsruimte, is het een stap uit je normale routine, een offer in tijd waarin je aandacht geeft aan dat wat er echt toe doet voor jou. Hoe je het uur ook ervaart, dat offer mag een teken zijn voor jezelf, voor je gemeenschap en naar de wereld toe. Een teken dat gebed ertoe doet, dat God luistert, en dat God ons vandaag de dag ontmoet. __ 3 __

Een ruimte van vrijheid en creativiteit

Stel je voor dat je binnenkomt in een ruimte waar je in de een hoek bij het kruis van Jezus kunt knielen. In een andere hoek kun je je creativiteit kwijt door te schilderen of tekenen, er staat een gitaar om muziek te maken, en in weer een ander hoekje hangt een kaart waar je kunt bidden voor je omgeving. Zo -en nog op heel veel andere manieren!- kan een 24-7 Gebedsruimte eruit zien. 

Een gebedsruimte is uitnodigend, maar schrijft niet voor hoe je er je tijd zou moeten doorbrengen. Er is geen goed of fout als het gaat om het doorbrengen van een gebedsuur. En die vrijheid en creativiteit is voor velen een prachtige ontdekking.__ 4 __ 

Een blijvende bemoediging voor Arnhem

Een gebedsruimte draait niet simpelweg om het houden van een evenement of het tijdelijk faciliteren van een plaats om te bidden. We hopen dat de ruimtes van gebed die tijdens de 24-7 Gebedsweek open zijn een blijvende echo achterlaten van de hoop en liefde die God heeft voor Arnhem en voor al haar bewoners.

Bidden voor de stad? Kijk hier naar de gebedsonderwerpen voor mei en juni:

GEBEDSKALENDER mei 2024

GEBEDSKALENDER juni 2024Hoe kan ik meedoen?

Via het rooster geef je je, alleen of samen met je groep, op om één of meerdere uren van gebed op je te nemen. Een dag voordat je aan de beurt bent krijg je een herinnering met het tijdstip en de plaats van de gebedsruimte waar je moet zijn. Vijf minuten van tevoren ben je aanwezig om het stokje van je voorganger over te nemen. Zo simpel is het!

 

Tip: via het rechtermenu –> 'Thema's' kun je zien waar de gebedsruimtes zijn en op welk uur je waar terecht kunt!

Waar kan ik de gebedsruimtes vinden?

Mooi nieuws!

Op het rooster van de 24-7 Gebedsweek vind je op de vrijdag avond/nacht de Pinkstergemeente Filadelfia Arnhem. Daar kun je tijdens deze uren namelijk terecht om deel te nemen aan de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk. De Nacht begint om 20.00 uur en duurt tot 02.00 uur. Tijdens de Nacht horen en zien we verhalen uit onder meer Noord-Korea, India, Nepal en Vietnam.

Je hoeft je voor deelname aan de Nacht van Gebed voor de vervolgde kerk niet per se aan te melden in het rooster voor de 24-7 Gebedsweek. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om een deel van de Nacht mee te bidden. 

Meer weten?

 

(foto's: 24-7 Prayer Gebedsruimte Rotterdam)

Het Jaar van Gebed is een initiatief van 24-7 Prayer Nederland. De 24-7 Gebedsweek in Arnhem wordt georganiseerd vanuit Stadsklooster Arnhem i.s.m. 24-7 Prayer NL en deelnemende Arnhemse kerken. 

logo 24-7 Prayer NL